2010. június 7., hétfő

A Vérnyúl

Jöjjön most egy kicst tréfásabb bejegyzés... A bejegyzés tárgya nem más mint a VÉRNYÚL!



latin neve: ( Blood-ikusz nyuszikusz )

Fonetikusan: Bládikusz nyuszikusz


A vérnyúl, egy igen veszélyes állat, még beszélni róla is csak halkan lehet. Azért nem alkalmazzák a vadászíjászatban, mert igen agresszív állat, és balesetveszélyes! Főleg a pályaépítők nem szeretik, a sok sérülés, ( boka, vagy torokharapás )miatt.

FIGYELEM! - elsősorban torokra támad!

Előfordult már, hogy a kitűző karókat elrágta, és még a verseny befejezése előtt olajra lépett!

Az útjába kerülő embereket, vagy állatokat könnyedén intéz el, sok esetben csak a csontvázukról lehet felismerni, az áldozatokat, vagy még arról sem. Az elvesztett, vagy mellélőtt vesszőket sokszor, tollig lerágja, befejezetlen munkát nem hagy.

A megsebzett vérnyúlról azt hiszem nem is kell beszélnem..

Csak egy esetet említenék: Tavaly előtt egy kezdő íjász nem ismerte fel a vérnyulat, és passzióból rálőtt, ( a szerencsétlen)

az állat megfordult,.......

- az íjászból, és az íjából, csak a segédkábel maradt meg.

Honnan ismerhetjük fel a jelenlétét?

Árulkodó jelei: Ha félig lerágott fatörzset veszünk észre magunk körül, vagy kidöntött fát, verseny közben hagyjuk azt a pár rühes pontot amit addig is szereztünk, meneküljünk. Szaga hasonló medvéjéhez, vagy inkább a farkaséhoz.. talán.

Ha netán hallunk fogcsikorgatást egy közeli bokorból, legyünk óvatosak, dobjuk el az íjjunkat, és meneküljünk, mert ez a fogcsikorgó hang nem azt jelentheti, hogy íjásztársunknak szorulása van és ott kínlódik, hanem a vérnyúl területére tévedhettünk.

Futááááás!

Ne!, hangsúlyozom ne próbáljuk meg vesszővel kipiszkálni, vagy megnézni, igen nagy bajunk származhat belőle. A természet csodállatos, az állatok túléllési programjának köszönhetően a legtöbb ragadozót kitűnő érzékekkel áldotta meg, jó szaglás, látás, stb.

A vérnyúlnál ez egészen más.

Képes a vaddisznó, fácán, sőt, még az őz hangjának utánzására is, hogy az óvatlan vadászt a bokorba becsalogatva, majd könnyedén intézhesse el.





Óvakodjunk tőle!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése